Kategorije
Najbolje prodajano
Zadnje dodano
2,20€
1,90€
2,20€

Splošni pogoji poslovanja

Spletno mesto www.decal.si (v nadaljevanju spletna trgovina) je spletna trgovina, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

 

Splošni podatki upravljalca spletne trgovine:

Decal, Barbara Škulj s.p.

Bergantova cesta 21

1215 Medvode

Davčna številka: 66248906

Matična številka: 6526144000

IBAN SI56 1010 0005 2760 914 (BANKA KOPER d.d.)

Podjetje ni davčni zavezanec.

Številka vpisa v poslovni register: 0101-81-20140108-001406


 

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR in so končne, saj nismo davčni zavezanec. Cene, ki so navedene v spletni trgovini so končne in se lahko kadarkoli, brez predhodnega obvestila spremenijo. Popusti se ne seštevajo. V kolikor izdelek zaradi kakršnega koli razloga ni dobavljiv ali pa ga ni mogoče izdelati si pridržujemo pravico, da v takem primeru kupca obvestimo o spremembi ter omogočimo preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oziroma ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.


 

Naročanje

Naročanje poteka preko interneta je mogoče 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah in podkategorijah.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v obdelavo. V obvestilu so navedeni naročeni artikli in količine, ki jih je kupec izbral. V primeru, da si je kupec ustvaril račun v spletni trgovini, mu je na voljo tudi rubrika v kateri vidi statuse svojih naročil.

Ko je naročilo oddano, je odstop od te pogodbe možen v roku dveh ur , nato gre v avtomatično obdelavo in preklic ni več mogoč.

Po oddaji pošiljke na pošto, kupca o tem obvestimo z brezplačnem SMS sporočilom (velja samo za naročila oddana preko spletne trgovine).

Rok dobave želenih artiklov naročenih preko spletne trgovine je 2-5 delovnih dni. V kolikor vam v tem roku ne moremo zagotoviti artiklov, vas bomo telefonsko ali pisno obvestili. V primeru naročila artiklov kateri so izdelani po naročilu, se dobavni rok dogovori z naročnikom.

Plačilo paketa se izvrši preko predračuna ali po povzetju.

V primeru ne prevzema pošiljke lahko ponudnik kupcu zaračuna stroške izdelave artikla, pošiljanja in manipulativnih stroškov.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletnega mesta ali v pisni obliki.

V kolikor paket ni prevzet v osmih dneh od dneva pošiljanja, si ponudnik pridržuje pravico, da kupca telefonsko ali pisno pozove za prevzem paketa.


 

Postopek naročanja

1. Kupec si v izbrani kategoriji izbere želeni artikel.

2. Kupec si izbere želeno barvo, velikost in ostale izbirne možnosti. Cena artikla je sproti preračunana in dobro vidna.

3. Cene, ter stroški pakiranja in dostave so vidni na strani Košarica, kjer kupec tudi vstopi na blagajno.

4. Kupec se odloči za registracijo v spletni trgovini ali pa nakupuje kot gost. Nato izpolni potrebne osebne podatke nato pa se s pritiskom na gumb premakne na naslednji korak.

5. Kupec ima možnost, da preveri izbrane artikle in jih po potrebi odstrani.

6. Nakup je zaključen z pritiskom na gumb Zaključi nakup.


 

Poštnina za dostavo znotraj Slovenije

V primeru, da znesek nakupa znaša nad 30,00 EUR krijemo strošek pakiranja in dostave mi (spletna trgovina Decal) za dostavo po Sloveniji. V kolikor je znesek nakupa manjši od 30,00 EUR se poštnina in stroški pakiranja zaračunajo 3,70 EUR.

Če se stranka odloči za plačilo po povzetju, si lahko Pošta Slovenije zaračuna provizijo na paket, katera pa je odvisna od velikosti zneska. Pri gotovinskem plačilu preko Pošte Slovenije poleg poštnine in stroškov pakiranja, lahko plačate tudi odkupnino paketa v vrednosti 0,66 EUR.

Pri plačilu z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju) se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaša 1,05 EUR za pakete v vrednosti do 98,00 EUR, pri paketih z vrednostjo od 98,00 EUR do 501,00 EUR je strošek provizije 1,07 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501,00 EUR pa znaša provizija Pošte Slovenije 5,36 EUR.

Provizijo in odkupnino plačate tudi v primeru, če znesek nakupa presega 30,00 EUR in je poštnina brezplačna. Provizijo in odkupnino, ki jo plačate Pošti Slovenije se lahko izognete le s prednakazilom zneska na naš transakcijski račun, plačilom po predračunu ali če plačate z uporabo storitve PayPal.


 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga. To mora sporočiti pisno na naslov Decal, Barbara Škulj s.p., Bergantova cesta 21, 1215 Medvode ali po elektronski pošti na naslov info@decal.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla. Podjetje Decal, Barbara Škulj s.p. bo kupcu vrnila že plačano kupnino v roku 14 dni na podan bančni račun, ali pa ponudilo vrednostno kartico v protivrednosti.

 

Obrazec za vračilo artiklov

 

Prodajalec ni dolžan sprejeti artiklov, kateri so bili izdelani izključno za naročnika po naročilu.

Artikli morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.


 

Druge storitve

Kupec ima na voljo tudi druge storitve, katere podjetje Decal, Barbara Škulj s.p. nudi kupcem. Med te storitve se šteje tudi orodje za interaktivno izdelovanje napisa. Kupec si lahko po svoji želji ustvari razne napise za stene, avtomobile,... Z oddanim naročilom se kupec strinja, da v primeru, lastnih slovničnih napak podjetje Decal, Barbara Škulj s.p. ni odgovorno za zamenjavo ali vračilo denarja za artikel.


 

Reklamacije in garancija

Garancijska doba na vse artikle je 12 mesecev od dneva nakupa.

Garancija ne krije mehanskih poškodb, katere so bile povzročene z nepravilno uporabo/nameščanjem artikla.

Kupec lahko podjetju sporoči morebitno reklamacijo v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bilo blago izročeno/prodano.


 

Načini plačila

V naši spletni trgovini so omogočeni naslednji načini plačila:

- gotovinsko plačilo pri osebnem prevzemu (predhodni dogovor),

- plačilo po povzetju z gotovino,

- prednakazilo zneska na naš tekoči račun,

- plačilo po predračunu (predračun boste prejeli po e-pošti),

- plačilo s kreditnimi karticami Visa, Mastercard,... z uporabo storitve PayPal.


 

Varovanje podatkov

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z registracijo ali naročilom na spletni strani www.decal.si dovoljujete, da podjetje Decal, Barbara Škulj s.p. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje Decal, Barbara Škulj s.p. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 14 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.


 

Reševanje sporov

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Vkolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno ustrezno sodišče v Ljubljani.

 

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Decal, Barbara Škulj s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom s klikom na to povezavo. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 


 

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev poslovanja brez predhodnega obvestila.